Adobe satser på DVD

Flere og flere lager sine egne DVD-plater med interaktive menyer. Det har Adobe også oppdaget, og lanserer nå Encore DVD - først og fremst for et profesjonelt marked.

Adobe satser på DVD
Publisert
Sist oppdatert

Encore DVD inneholder i følge Adobe selv mange kraftige design- og menyverktøy, og er tett integrert med kjente Adobe-programmer som Photoshop, Premiere og After Effects. I praksis betyr det for eksempel at du kan jobbe videre på menyer som du har opprettet i Photoshop (både tekst- og grafikklag), og at programmet kan lage kapitler automatisk - basert på markører i Adobe Premiere.

Her kan du også kombinere video, lyd og tekst med opp til åtte lydspor og 32 tekstspor.

Profesjonelt og enkelt

Programmet inneholder ferdige menystiler, knapper samt bevegelige og statiske bakgrunnsbilder. Favorittknapper og bakgrunner kan lagres i et eget bibliotek for enkel gjenbruk. Grensesnittet er for øvrig velkjent fra andre Adobe-programmer, og brukergrensesnittet skal i følge Adobe være enkelt, blant annet ved hjelp av et eget prosjekthåndteringssystem.

Videofiler som legges til prosjektene konverteres automatisk til MPEG-2, og lydfiler til Dolby Digital. En rekke manuelle innstillinger er mulige, og det endelige materialet kan brennes til DVD-R/RW, DVD+R/RW og DVD-RAM (intrert brenne-del i programmet).

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer