Adobe satser på DVD

Flere og flere lager sine egne DVD-plater med interaktive menyer. Det har Adobe også oppdaget, og lanserer nå Encore DVD - først og fremst for et profesjonelt marked.

Adobe satser på DVD
Publisert
Sist oppdatert

Encore DVD inneholder i følge Adobe selv mange kraftige design- og menyverktøy, og er tett integrert med kjente Adobe-programmer som Photoshop, Premiere og After Effects. I praksis betyr det for eksempel at du kan jobbe videre på menyer som du har opprettet i Photoshop (både tekst- og grafikklag), og at programmet kan lage kapitler automatisk - basert på markører i Adobe Premiere.

Her kan du også kombinere video, lyd og tekst med opp til åtte lydspor og 32 tekstspor.

Profesjonelt og enkelt

Programmet inneholder ferdige menystiler, knapper samt bevegelige og statiske bakgrunnsbilder. Favorittknapper og bakgrunner kan lagres i et eget bibliotek for enkel gjenbruk. Grensesnittet er for øvrig velkjent fra andre Adobe-programmer, og brukergrensesnittet skal i følge Adobe være enkelt, blant annet ved hjelp av et eget prosjekthåndteringssystem.

Adobe satser på DVD


Videofiler som legges til prosjektene konverteres automatisk til MPEG-2, og lydfiler til Dolby Digital. En rekke manuelle innstillinger er mulige, og det endelige materialet kan brennes til DVD-R/RW, DVD+R/RW og DVD-RAM (intrert brenne-del i programmet).

I følge Adobe vil Encore DVD først bli tilgjengelig i versjon for Windows XP i løpet av sommeren. Prisen er satt til 4.200 kroner ekskl mva.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer