Adobe Video Collection oppdatert

Det er NAB-messe og Adobe har oppdatert sin samling av redigeringsprogrammer for video, lyd og effekter. Her er en oversikt over de nye finessene.

Adobe Video Collection oppdatert
Publisert
Sist oppdatert

Adobe har flere samlinger av programpakker. Mens Creative Suite består av Photoshop, InDesign, Illustrator og GoLive, og tar seg hovedsakelig av statisk design, så er Video Collection er en samling programmer for redigering og skaping av levende bilder. Samlingen består av kjerneprogrammet Premiere Pro, samt After Effects for effekter, Audition for lydredigering og design, og Encore DVD for DVD-produksjon på profesjonelt nivå.

Nå har alle programmene i Video Collection blitt oppgradert og versjonsnummeret vor samlingen er nå 2.5. De forskjellige programmene har imidlertid forskjellige individuelle versjonsnumre.

Premiere Pro 1.5

Den nye versjonen støtter bransjestandarder som EDL (Edit Decision List) og AAF (Advanced Authoring Format), som gjør det langt enklere å jobbe med samme prosjekt på flere forskjellige redigeringssystemer. Det er også støtte for mer avanserte kameraer som Panasonic 24P DV-familien, og støtte for HD-video fra BlackMagic, Bluefish, BOXX Technologies, Canopus, Cineform, Matrox og 1 Beyond.

Lydprosessering og redigering er styrket, med støtte for VST-filtere og effekter - en grunnpillar av en standard i lyd/musikk-bransjen.

Animasjoner av video og grafikk har blitt kraftig forbedret med støtte for fritt redigerbare Bezier-kurver til styring av forløpet.

Den nye funksjonen Effects Facourites gjør det mulig å lage egne "presets" med alle effektparametre, som gjør gjenbruk til en langt med behagelig øvelse.

Integrasjonen med de andre programmene i samlingen er også blitt kraftig forbedret på en rekke områder.

Oppgradering fra versjon 1.0 koster ca 900 kroner, og blir tilgjengelig i løpet av andre kvartal. Pris for nye brukere vil ligge på rundt 6 400 kroner. Prisene er eks. mva.

After Effects

Den nye versjonen heter 6.5 og har bedre ytelse og flere funksjoner. Det er hele 250 nye forhåndsinstallerte tekstanimasjoner og 60 nye effekter, inkludert lysstråler og 3D-partikler.

Nye funksjoner for tracking og kloning gjør at man kan gjøre komplette operasjoner inne i programmet, uten å måtte ty til tilleggsprogrammer.

Flere nye ettklikksverktøy, som Auto Colors, Auto Levels, Auto Contrast og Shadiw/Highlight sparer mye tid. I tillegg er det profesjonelle 32-bits fargekorreksjonssystemet Color Finesse inkludert.

Oppgradering koster 900 kroner, full pakke koster 6 800 for standardversjonen og 11 000 for proff-utgaven. Alle priser uten mva.

Audition 1.5

Her er det mange nye funksjoner som er skreddersydd for lyd til video. Pre og post-roll under avspilling ved redigering, gjør arbeidsflyten lettere. I tillegg har det funksjonen Frequency Space kommet til, som gjør det mulig å operere med flere forskjellige grafiske visninger for å identifisere lydelementer og fjerne eller bearbeide disse.

Endringer av tonehøyde og nye filtere for fjerning av støy og klikk gir mange nye muligheter for et profesjonelt resultat. Center Channel Extractor er et godt hjelpemiddel for å fokusere på tale eller annen sentral lydkilde under miks.

Ellers er det nå støtte for VST-effekter og kobling med ReWire til andre lydprogrammer for utveksling av data og prosessering i sanntid.

Oppgraderingen koster 600 kroner eks mva, nye brukere må ut med 2 600 kroner pluss mva.

Encore DVD

I versjon 1.5 er det lagt vekt på både bedre arbeidsflyt og flere nye finesser. Library-paletten kan brukes til å organisere menyer, knapper, bakgrunner, fonter og vektorbaserte former. Det er nå inkludert et dusin menyer og hundrevis av former, knapper og fonter.

Det er utvidet støtte til flere formater, bl.a. QuickTime. Det støttes forhåndsvisning på ekstern TV-skjerm, og det er mulig å jobbe med design samtidig som programmet jobber med å bearbeide andre data som bakgrunnsprosess.

Full integrasjon med de andre programmene i Video Collection og dessuten med Photoshop CS, gir både mange nye muligheter og bedre arbeidsflyt.

Oppgraderingen koster igjen 900 kroner eks. mva. Full versjon koster 4 700 eks. mva.

Pakkepriser

Den komplette pakken med Premiere Pro, After Effects Pro, Audition, Encore DVD pluss Photoshop CS kalles Video Collection Professional Edition og koster 16 200 kroner eks. mva.

Pakken Video Collection Standard Edition inneholder After Effects Standard, og ikke Photoshop CS ligger på ca 11 100 kroner eks. mva.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer