Adobe vil ikke rette Photoshop-feil

Enkelte Photoshop-brukere opplever trøbbel i MacOS Snow Leopard. Eldre versjoner virker ikke i det hele tatt. Det har ikke Adobe tenkt å gjøre noe med.

Adobe vil ikke rette Photoshop-feil
Publisert
Sist oppdatert

28. august lanserte Apple sitt mye omtalte Snow Leopard operativsystem, som inneholdt en rekke nyheter under panseret.

Og som alltid når et nytt operativsystem lanseres, opplever brukere at enkelte programmer og drivere må oppdateres og oppgraderes for å fungere ordentlig. Det er helt normalt.

Les vår test av Snow Leopard her

Dyr programvare

Av og til svir imidlertid feilene litt mer enn andre ganger, for eksempel når du opplever at Photoshop, som du et knapt år tidligere betalte 10.000 kroner for, ikke fungerer som det skal etter at du oppgraderte operativsystemet.

Ekstra ille kan det oppleves når Adobe bare trekker på skuldrene og sier at de ikke har noen planer om å gjøre noe med saken.

Eldre versjoner

Vi snakker her om den forrige versjonen av Adobe Photoshop, CS3, som ble erstattet av CS4 i fjor. Denne versjonen skal blant annet ha en tendens til å krasje på Snow Leopard når man forandrer skrifttype i et tekstlag, skriver Neowin.

Den enda eldre versjonen, CS2, er i følge ZDNet ikke kompatibel med Snow Leopard i det hele tatt.

Testet eller ikke?

Adobe sa først at de ikke har testet CS3 i Snow Leopard, og i et notat offentliggjort på John Nacks blogg (Produktsjef for Photoshop hos Adobe), kommer det frem at siden dette er "flere år gamle produkter", har de ingen planer om å gjøre noe med saken.

Senere blogget Nacks at Adobe likevel hadde testet CS3 i Snow Leopard, og at de sammen med Apple hadde luket ut de fleste feilene. Han kunne likevel bekrefte at CS3 ikke var grundig testet, og at den ikke lenger supporteres i Snow Leopard, selv om programmet først forsvant fra butikkene for et knapt år siden. I følge Nacks er dette helt normal Adobe-praksis. Gamle versjoner supporteres ikke.

Å oppgradere til CS4 vil da være den beste løsningen, selv om det i følge Nack fortsatt er noen småproblemer også der. En slik oppgradering koster i skrivende stund rundt 3500 kroner i norske nettbutikker (norsk versjon).

Fungerer i ny Windows

For Windows-brukere med gamle Photoshop-installasjoner ser situasjonen langt bedre ut. Både Photoshop CS2 og CS3 fungerer uten problemer på våre Windows 7-PC-er (som lanseres i oktober), og noen raske Google-søk tyder på at det ikke skal være problemer knyttet til å kjøre disse "gamle" programmene i Microsofts kommende operativsystem. Men support kan også Windows 7-brukerne se langt etter om problemer skulle oppstå.

- Det er et spørsmål om ressurser, eller mangel på sådanne, sier Nacks, om hvorfor de ikke supporterer annet enn siste versjon av programvaren.

Frustrerte kunder

Debatten som er knyttet til blogginnlegget er imidlertid lang, og temperaturen høy. Mange av debattantene mener Adobe opptrer arrogant overfor sine kunder.

For, som en av dem uttrykte det, en viss support må vi kunne forvente, spesielt fra et selskap som forlanger en arm og et ben for sine produkter.

Hva mener du? Opptrer Adobe arrogant overfor kundene sine? Bruk debatten knyttet til artikkelen!

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer