ADSL: 3Com 3CRWE754G72-B-ME

Nå som du kan velge ADSL-modem selv, har du mange valgmuligheter. Vi har testet 3Com sin løsning som er en av de rimeligste.

Publisert
Sist oppdatert

At du nå selv kan velge ADSL-modem er ikke nødvendigvis noen fordel. Det kommer i høy grad på hva slags type bruker du er, om du er teknisk interessert eller bare vil at det skal virke.

Det kan være lett å bli fristet til å kjøpe et modem som støtter både kablet og trådløst nett, og her er det store prisforskjeller ute og går. Spørsmålet er om det fungerer like godt som dyrere løsninger, og om det fungerer bra sammen med annet datautstyr du allerede har.

3Com har et modem som er svært rimelig, men pakken inneholder ikke splitter, det må kjøpes separat. Det koster en drøy hundrelapp, så totalt sett er det stadig en rimelig løsning.

Installasjon

Installasjonen er web-basert og forbindelse settes opp ved hjelp av en veiviser. Det tok imidlertid ganske lang tid å få kontakt med 3Com-boksen. Selv etter flere omstarter av både PC og modem fikk vi ikke tildelt lokal IP-adresse til vår hovedPC. Først da vi koblet til den bærbare med nettverkskabel ble det plutselig liv. Da fungerte plutselig også forbindelsen til hoved-PCen.

Det er et par kritiske parametre som det ikke fremgår noe sted i dokumentasjonen hvordan skal settes i forhold til forskjellige ADSL-leverandører. Dette er "VPI/VCI" som skal være 8/35 og "Encapsulation" som skal settes til LLC for Telenor ADSL.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer