ADSL: DrayTek Vigor 2600Ge

Skal du ha ADSL og trådløst nett er det mange løsninger å velge mellom. Vi har testet en alt-i-ett løsning fra DrayTek.

Publisert
Sist oppdatert

Det er praktisk å ha flest mulig funksjoner integrert i én boks. Det er ikke lenge siden man måtte ha 4 bokser for å få de samme bruksmulighetene i dagens ADSL-rutere, som inkluderer svitsj og trådløst nett i tillegg til ADSL-modem og ruter-funksjon.

Ruteren vi har testet denne gangen leveres også med splitter, slik at du får alt du trenger i en pakke.

DrayTek Vigor 2600Ge er beregnet på privat bruk og i små bedrifter. Den leveres med enkel norsk bruksanvisning, og skal etter sigende være svært enkel å sette opp.

Installasjon

Boksen er utstyrt med helt standard sett tilkoblinger: Inngang til linje fra splitteren og har 4 svitsjede porter til lokalnettet. Det er en antennekontakt og inngang for strømforsyning.

Vi koblet ruteren til kabelen som er fastkoblet i vår egen splitter, koblet til PCene og IP-telefonadapteret til portene og satte på strøm.

Etter en kort stund hadde vi kontakt fra PCen og kunne sjekke ut om oppsettet virkelig var så enkelt som påstått.

Vi fulgte den norske, trykte bruksanvisningen som fulgte med, som forklarer hvilke valg av avkrysninger man skal bruke for de forskjellige Internett-leverandører. De store, som Telenor, NGT, Bluecom, Tele2, Tiscali etc er dekket. Andre leverandører med avvikende oppsett må sørge for egen dokumentasjon når man bestiller abonnement.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer