ADSL: Thomson SpeedTouch 580i

Vi som var blant de første som fikk ADSL og trådløst, sitter med et lite utvalg av forskjellige bokser. Mye er forandret siden den gang. Vi tester SpeedTouch 580i.

Publisert
Sist oppdatert

Da Telenor begynte å installere ADSL i de tusen hjem rundt årsskiftet 2000/2001, var vi raskt ute med å bestille. Det resulterte i besøk av montør i midten av januar. Hun holdt på en stund med å ordne med kabler og store og små bokser, og etterlot seg et relativt pyntelig oppsett på veggen og på hyllen. Du kan lese vår artikkel om installasjonen her.

Senere har vi fått ny ADSL boks, siden den første ble ustabil etter et kraftig tordenvær. Vi installerte også ruter, og etter hvert fikk vi også trådløst nett.

Dette resulterte i en samling av bokser og kabler, som ikke akkurat pynter opp.

Enklere

I dag er installasjonen mye enklere, for de fleste er det svært sjelden det er behov for montør. Man kjøper en gjør-det-selv-pakke og kobler seg opp i løpet av noen minutter.

Etter hvert har det blitt mulig å velge selv hvilken boks man skal ha for å koble til ADSL. Dermed kan man slippe unna med en eneste boks, som både er ADSL-modem, ruter og trådløst aksesspunkt.

Alcatel Thomson leverer flere varianter av ADSL-bokser, vi har testet en av de mer avanserte modellene - SpeedTouch 580i - som er alt-i-ett.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer