ADSL-tilbyder for Macbrukere?

Publisert
Sist oppdatert

Spørsmål:

Hei,

Har du en oversikt over hvem av de ADSL-leverandører er best egnet for en Macintosh bruker? Hvis ja, kan du sende meg den? Takk!

MvhJørg

Datadoktoren svarer:

Det er vanligvis to måter å koble seg på ADSL. Telenor bruker en protokoll som heter PPPoE, hvor du må logge deg på hver gang du går på nett etter å ha slått på maskinen, på samme måte som ved oppringt forbindelse. Andre tilbydere gir deg en eller flere IP-adresser direkte, slik at du automatisk kommer på nett når du slår på datamaskinen.

Hvis tilbyderen bruker PPPoE, er det støtte for dette i OS X og også i Apples ruter/trådløse aksesspunkt AirPort, uansett hvilket operativsystem du bruker.

Hvis du bruker en eldre utgave av MacOS, trenger du et eget program for å håndtere PPPoE. Dette får du av ADSL-leverandøren, eller du kan laste det ned selv fra Internett.

Et alternativ er Mac PoEt som du kan laste ned her.

Har du tenkt å ha flere Macer eller PCer sammen i nettverk, kan du bruke en frittstående ruter. Disse fungerer også uavhengig av maskinplattform, og vi har testet flere som du kan lese om i denne testen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer