Advarer deg før du trykker

Med Web of Trust installert, slipper du å rote deg bort i nettets mørke bakgater.

RØDT LYS: Lenka med den røde ringen bak bør du ikke trykke på.
RØDT LYS: Lenka med den røde ringen bak bør du ikke trykke på. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

OPPDATERT 8. november 2016:Artikkelen under er fra 2014 og omtaler nettjenesten Web of Trust. Den har nylig blitt fjernet både fra Chrome, Firefox og Android fordi en tysk TV-kanal har avslørt at selskapet bak selger data om brukerne – riktignok ikke direkte identifiserende, men som det visstnok skal være lett å koble til identiteten til brukerne.

Vi anbefaler deg derfor ikke å installere Web of Trust (og avinstallere det om du har det installert), men vi lar den opprinnelige artikkelen stå som før.

Nettet har med årene blitt et eldorado for svindlere, enten de prøver å få penger fra deg ved å sende epost om at du har vunnet i et lotteri, setter opp en falsk innloggingsside for å prøve å få tak i passordet ditt eller lager programvare som virker legitim, men som viser seg å spionere på deg.

Enkelte nettsteder kan til og med ha innhold som utnytter sikkerhetshull i nettleseren din eller får den til å laste ned filer.

Tabnabbing

Et annet eksempel er såkalt tabnabbing, der en inaktiv fane plutselig kan endre innhold, slik at du blir lurt til å tro at det for eksempel er Facebooks innloggingsside.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer