Hjemmekontor

Advarer: Hjemmekontor sårbare for angrep

Bedrifter kan være ekstra sårbare for angrep og svindelforsøk nå som mange har hjemmekontor. – Dette vet også de kriminelle å benytte seg av, sier IT-ekspert.

HJEMMEKONTOR: NorSIS advarer mot at økt bruk av hjemmekontor har sine sikkerhetsutfordringer. Foto: Martin Kynningsrud Størbu
HJEMMEKONTOR: NorSIS advarer mot at økt bruk av hjemmekontor har sine sikkerhetsutfordringer. Foto: Martin Kynningsrud Størbu Vis mer
Publisert

– I det øyeblikket du tar med jobb-PC-en ut av kontoret og jobber mot virksomhetens løsninger, oppstår det en rekke sikkerhetsutfordringer. Vi vet at mange virksomheter ikke har de nødvendige reglene eller har gitt sine ansatte god nok opplæring for slik bruk. Dette vet også de kriminelle å benytte seg av, sier Vidar Sandland, seniorrådgiver og cybersikkerhetsekspert i NorSIS, som er en del av regjeringens satsing på informasjonssikkerhet.

I forbindelse med utbruddet har mange nå hjemmekontor. Bruk av privat datautstyr og mobiltelefoner for å logge seg på jobbens IT-system medfører ifølge Sandland en betydelig risiko. Det samme gjelder bruk av arbeidsgivers PC-utstyr der barn eller andre har lastet ned programmer eller bruker det til å surfe på nett.

Svindel-eposter

BBC skrev i forrige uke om flere svindel-eposter som nå sendes rundt. Disse omfatter blant annet en epost som ble sendt ut fra en som utga seg for å være en lege som mener å ha informasjon om en vaksine, og en annen der svindlerne utgir seg for å representere Verdens helseorganisasjon (WHO).

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer