Kaspersky

Advarer mot antivirus

Tyske sikkerhetsmyndigheter frykter hackerangrep.

KASPERSKY: Antivirusselskapet er ett av Russlands mest kjente selskap. Foto: REUTERS/Maxim Shemetov/NTB
KASPERSKY: Antivirusselskapet er ett av Russlands mest kjente selskap. Foto: REUTERS/Maxim Shemetov/NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Tysklands nettsikkerhetstjeneste, BSI, advarer denne uka brukere av det russiske antivirusprogrammet Kaspersky Lab, skriver Reuters. Kaspersky er tilgjengelig på plattformer som Windows, macOS, iOS og Android.

Ifølge BSI utgjør antivirusselskapet en betydelig sikkerhetsrisiko for mulige hackerangrep, og byrået sier ifølge Reuters at Kaspersky kan bli tvunget av russiske myndigheteter til å angripe IT-systemer i utlandet, eller at selskapets teknologi kan bli brukt til kyberangrep uten selskapets viten.

I en uttalelse sier Kaspersky at de er et privat selskap som ikke har noen bånd til russiske myndigheter, samtidig som de omtaler BSIs utspill som politisk motivert.

Antivirusselskapet skal også ha vært i kontakt med BSI for å diskutere sistnevntes offentlige advarsel.

Høy risiko

Nasjonal sikkerhetsmyndighet (NSM) uttaler til DinSide at kyberrisikoen mot Norge er høy, men at de ikke har vurdert Kaspersky spesielt.

– NSM har ikke vurdert Kaspersky spesielt, men cyberrisikoen mot Norge er høy, og vi anbefaler alle virksomheter å ta det i betraktning når de bruker programvare, skriver Herman Hatløy Ringstad, rådiger i NSM, i en e-post til DinSide.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer