Advarer mot Dropbox-misbruk

Slik kan de lure til seg Microsoft 365-kontoen din.

DROPBOX-MISBRUK: Svindlere utnytter Dropbox for å lure til seg Microsoft 365-informasjon. Foto: Martin Kynningsrud Størbu
DROPBOX-MISBRUK: Svindlere utnytter Dropbox for å lure til seg Microsoft 365-informasjon. Foto: Martin Kynningsrud Størbu Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

– Svindelen har som mål å lure fra deg brukernavn og passord til Microsoft 365-kontoen din. Den er lett å gå på fordi avsender av svindel-e-posten er en person du tidligere har hatt kontakt med på e-post. Dette vil nok gjøre at mange stoler på e-posten og oppfatter den som ekte, laster ned vedlegget og oppgir sine påloggingsdetaljer. Det må de ikke gjøre, advarer seniorrådgiver i Norsk senter for informasjonssikring (NorSIS), Vidar Sandland, i en pressemelding.

Bakgrunnen er en ny svindel som sirkulerer som misbruker Dropbox-navnet for å lure mottakerne til å gi fra seg informasjon.

Ifølge Sandland kan det se ut som om svindelen starter ved at svindlerne har fått kontroll over noen andres e-postkonto og deretter bruker denne for å dele et PDF-vedlegg via skytjenesten Dropbox.

Mottakeren, som ser at avsenderen er kjent og aner fred og ingen fare, må logge seg på med egen Dropbox-konto for å se PDF-fila.

NorSIS forklarer at fila bare består av et bilde med lenke til en falsk påloggingsside til Microsoft 365. Taster du inn påloggingsdetaljene dine her, har du gitt fra deg informasjonen til svindlerne og de har potensielt full tilgang til kontoen din.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer