Advarer mot falsk Facebook

Stjeler brukernavn og passord.

Advarer mot falsk Facebook
Publisert
Sist oppdatert

Sikkerhetsselskapet PandaLabs melder i dag om at de har avdekket et nytt, hissig svindelforsøk, denne gangen rettet mot brukere av Facebook.

Det dreier seg om en side som er utformet som innloggingssiden til Facebook, men så snart du har tastet brukernavn og passord vil du få en feilmelding om at brukernavnet og/eller passordet ikke er godtatt. Det som i praksis har skjedd er at både brukernavnet og passordet ditt har havnet i gale hender. Metoden er kjent som "phishing", altså at man fisker ut informasjon fra brukeren.

Verre enn å miste lommeboka

Pass på lenkene

Lenken til siden spres blant annet via eposter, i følge PandaLabs. Svært mange mottar eposter fra Facebook hver gang noe nytt skjer på profilen deres, ved venneforespørsler og lignende. Nå kan det være grunner til å være ekstra påpasselige før man klikker på lenkene i disse epostene.

Den falske Facebook-sida ender på ".net" og ikke ".com", men er ellers til forveksling lik originalen. Her får brukeren en feilmelding fordi hun tilsynelatende har tastet feil passord og/eller brukernavn, noe hun ikke har gjort. Foto: PandaLabs

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.