Advarer mot falsk Telenor-side

Prøver å lure til seg brukernavn og passord.

PASS PÅ: En falsk Online.no-side spres via e-poster. Siden prøver å lure til seg brukernavn og passord fra Telenor-kunder. Foto: Datahjelperne
PASS PÅ: En falsk Online.no-side spres via e-poster. Siden prøver å lure til seg brukernavn og passord fra Telenor-kunder. Foto: Datahjelperne Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Nytt år, nye svindler å bli lurt av. I går kunne vi melde om en ny pakkesvindel som herjer på e-post. Her prøver svindleren å lure mottakeren til å betale inn «manglende betalingsgebyr».

Nå melder Telenor på sine nettsider at det sirkulerer en svindel-e-post der mottakerne oppfordres til å logge inn på en falsk Online.no-side.

– Den falske Online.no-siden spres nå via eposter som prøver å lure til seg brukernavn og passord. Husk å sjekke adressefeltet øverst i nettleseren før du gir fra deg personlig informasjon! Vi prøver å få tatt ned siden så fort som mulig, skriver Telenor Security Operation Centre (TSOC) på sin Facebook-nettside, etter å ha blitt tipset av sikkerhetsnettstedet Datahjelperne, som oppdaget e-posten i omløp.

Slik ser du forskjell

Den falske siden har mange likheter med den ekte, men i dette tilfellet er blant annet skrifttypene annerledes. Den viktigste indikatoren er dog ifølge Telenor adressefeltet, som ikke har noe med Telenor eller Online.no å gjøre.

– Svindlerne blir flinkere og flinkere til å kopiere den ekte siden de prøver å forfalske, og språket har også blitt bedre. Dessverre er det oversettere i Norge nå som hjelper dem til å gjøre språket stadig bedre, sier Datahjelperne.no-gründer Jørund Heimholt i en kommentar til Tek.no.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer