Advarer mot P-svindel

- Få sperret bankkortet straks hvis du har betalt, sier Nets.

SVINDELFORSØK: Både Nets og kommunale etater i Oslo advarer kraftig mot denne sms-en fra avsender SAKSGANG.ORG. Foto: Frank Karlsen / Dagbladet.
SVINDELFORSØK: Både Nets og kommunale etater i Oslo advarer kraftig mot denne sms-en fra avsender SAKSGANG.ORG. Foto: Frank Karlsen / Dagbladet. Vis mer
Publisert

Bankenes betalingsformidler Nets og kommunale etater i Oslo er blitt nedringt fredag av publikum som nylig har fått krav om å betale parkeringsgebyr.

- Snarest for å unngå økte kostnader og tvangsinndrivelse, heter det i en sms fra den foreløpig ukjente innkrever og avsender SAKSGANG.ORG.

- Dette er såkalt smishing - svindelforsøk via sms og mobiltelefon. Folk som har betalt og dermed delt sensitive opplysninger, bør snarest kontakte banken og få sperret kort, sier mediasjef i Nets, Søren Winge, til Dagbladet.

Sikkerhetsavdelingen i Nets gransker svindelforsøket, men hadde fredag ettermiddagen ingen eksakte opplysninger om SAKSGANG.ORG.

- Komplisert

- Det kan være komplisert å avdekke, sier Søren Winge.

Bymiljøetaten, som organiserer den kommunale parkeringen i Oslo, har overlatt til innkrevingsetaten (tidligere kemnerkontoret) å undersøke tekniske sider av det omfattende svindelforsøket.

- Sikkerhetsavdelingen jobber med saken, vi har ennå ikke levert noen politianmeldelse. Det er imidlertid sikkert at kommunen ikke krever inn ubetalte parkeringsgebyr på denne måten, sier kommunikasjonsrådgiver Ellen Stømner i innkrevingsetaten til Dagbladet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer