Kjærlighetssvindel:

Advarer mot valentin-svindel

Kan knuse hjertet og tømme bankkontoen din.

LURERI: Mange setter pris på en hyggelig melding på Valentinsdagen. Det vet svindlere å utnytte. Foto: Lise Åserud/NTB
LURERI: Mange setter pris på en hyggelig melding på Valentinsdagen. Det vet svindlere å utnytte. Foto: Lise Åserud/NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Flommen av forskjellige svindelforsøk på nettet ser aldri ut til å ta slutt, og nå kommer sikkerhetskonsernet KnowBe4 med en ny advarsel i forbindelse med Valentinsdagen.

- Høytider og merkedager utnyttes av kriminelle, også valentinsdagen. Alle ønsker å finne kjærligheten og vi setter alle pris på hyggelige meldinger fra en eller flere beundrere. Det ligger i menneskets natur og er likt over hele verden, sier selskapets sikkerhetsekspert, Jelle Wieringa i en pressemelding.

Sikkerhetsekspertens råd er å være kritisk til uventede meldinger fra fremmede, også meldinger som ser ut til å være en uskyldig og hyggelig kompliment.

Kjentfolk

Men du bør også tenke deg om hvis du får en valentinsmelding i sosiale medier fra noen du kjenner, der du blir bedt om å trykke på en lenke.

- Sosiale medier-kontoer hackes stadig vekk, så du kan aldri være helt sikker på at meldingen er fra personen som tilsynelatende ser ut til å være avsenderen. Hvis du mottar det som ser ut som en hyggelig melding fra en bekjent, som ikke ber deg trykke på noe eller oppgi informasjon, så kan du slappe av og trygt svare beundreren din hvis du ønsker, sier Wieringa i meldingen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer