Advarer mot Windows 11-oppdatering

Forverrer ytelsen på PC-er med AMD-prosessor.

WINDOWS UPDATE: Har du en AMD-PC med Windows 11 bør du vente med å oppdatere. Foto: Martin Kynningsrud Størbu
WINDOWS UPDATE: Har du en AMD-PC med Windows 11 bør du vente med å oppdatere. Foto: Martin Kynningsrud Størbu Vis mer
Publisert

Forrige uke begynte Microsoft å rulle ut Windows 11 til kompatible PC-er, men det tok ikke lang tid før de første rapportene om problemer dukket opp.

Et av problemene omhandlet AMD-prosessor og dårligere ytelse, rundt 10–15 prosent, etter å ha installert Windows 11 på PC-en. AMD var raskt på pletten og uttalte at en feilretting er på vei.

Dårligere ytelse

I går slapp Microsoft den første oppdateringen til Windows 11, som en del av den månedlige «Patch Tuesday», men har du en AMD-PC bør du avvente med å installere den.

Nettstedet TechPowerUp skriver at prosessorytelsen på AMD-maskiner blir betydelig dårligere etter å ha installert den samlede oppdateringen.

AMD bekrefter problemene og planlegger å slippe to oppdateringer neste uke. Den første forventes 19. oktober og blir tilgjengelig via Windows Update, mens den andre kan lastes i en driveroppdatering fra AMD 21. oktober.

Flere problemer

AMD-trøbbel er ikke det eneste Windows 11-brukerne opplever etter å ha oppgradert til det nye operativsystemet.

Flere opplever en minnelekkasje i Windows Utforsker, som fører til at programmet fortsetter å bruke minne i bakgrunnen selv om du lukker det.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer