Advarer mot Windows 11-oppdatering

Forverrer ytelsen på PC-er med AMD-prosessor.

WINDOWS UPDATE: Har du en AMD-PC med Windows 11 bør du vente med å oppdatere. Foto: Martin Kynningsrud Størbu
WINDOWS UPDATE: Har du en AMD-PC med Windows 11 bør du vente med å oppdatere. Foto: Martin Kynningsrud Størbu Vis mer
Publisert

Forrige uke begynte Microsoft å rulle ut Windows 11 til kompatible PC-er, men det tok ikke lang tid før de første rapportene om problemer dukket opp.

Et av problemene omhandlet AMD-prosessor og dårligere ytelse, rundt 10–15 prosent, etter å ha installert Windows 11 på PC-en. AMD var raskt på pletten og uttalte at en feilretting er på vei.

Dårligere ytelse

I går slapp Microsoft den første oppdateringen til Windows 11, som en del av den månedlige «Patch Tuesday», men har du en AMD-PC bør du avvente med å installere den.

Nettstedet TechPowerUp skriver at prosessorytelsen på AMD-maskiner blir betydelig dårligere etter å ha installert den samlede oppdateringen.

AMD bekrefter problemene og planlegger å slippe to oppdateringer neste uke. Den første forventes 19. oktober og blir tilgjengelig via Windows Update, mens den andre kan lastes i en driveroppdatering fra AMD 21. oktober.

Flere problemer

AMD-trøbbel er ikke det eneste Windows 11-brukerne opplever etter å ha oppgradert til det nye operativsystemet.

Flere opplever en minnelekkasje i Windows Utforsker, som fører til at programmet fortsetter å bruke minne i bakgrunnen selv om du lukker det.

Et annet problem er at enkelte ikke får brukt søk i den nye startmenyen. Mange har den vanen at de åpner startmenyen og begynner å skrive for å søke etter ting på PC-en, men får seg en overraskelse når det viser seg at søk plutselig ikke fungerer.

Samtidig opplever brukere at startmenyen ikke åpnes i det hele tatt, selv etter å ha startet PC-en på nytt.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer