Telia:

Advarer «naive» nordmenn: - Vær på vakt

Telia har tirsdag morgen en krystallklar advarsel.

ADVARER: Telia advarer om svindelforsøk. Foto: Fredrik Hagen / NTB
ADVARER: Telia advarer om svindelforsøk. Foto: Fredrik Hagen / NTB Vis mer
Publisert

Selv om bølgen av angrep med det såkalte Flubot-viruset er slått tilbake, er det svært mange nordmenn som ble rammet av viruset, skriver Telia i en pressemelding.

Det var dette viruset som ofte ble sendt ut på SMS, for eksempel med beskjed om at man måtte hente en pakke.

- Mange har kanskje merket at det har vært stille på SMS-fronten i det siste, og at de ikke lenger får kryptiske meldinger om å hente en pakke, eller lenke til å se en video om seg selv, sier Øivind Kristiansen, svindelekspert i Telia Norge.

- Flubot er stanset for denne gang, men når vi ser at 60 prosent av alle Telia-kunder som lastet ned viruset er norske, er det all grunn til fortsatt å være på vakt, sier Kristiansen.

Telia sier at vesentlig flere i Norge gikk på svindelforsøket, enn i våre nordiske naboland.

- Vi har tidligere sett at svindlere i større grad prøver seg på nordmenn sammenlignet med våre nordiske naboer, og det er ikke så enkelt å svare på hvorfor. Det kan være at vi er mer naive og at vi i større grad har tillit til hverandre og til samfunnet generelt, men Flubot-tallene viser at vi må være mer forsiktige, sier Kristiansen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer