Advarer Windows 7-pirater

Microsoft med nytt antipirat-verktøy.

Det er spesielt bruk av piratkopierte programmer privat som mange av morgendagens ledere synes er helt greit, men også i jobbsammenheng sier mange at slik bruk er OK.
Det er spesielt bruk av piratkopierte programmer privat som mange av morgendagens ledere synes er helt greit, men også i jobbsammenheng sier mange at slik bruk er OK. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I dag vil Microsoft begynne å legge ut en oppdatering til Windows 7 som vil gjøre livet surere for alle som ikke har en gyldig lisens på operativsystemet.

Ifølge Joe Williams' blogg, leder for Genuine Windows-avdelingen hos Microsoft, vil oppdateringen avsløre mer enn 70 forskjellige kjente "hacks" som på en eller annen måte gjør det mulig å omgå Microsofts valideringssystem, og som dermed gjør det mulig å bruke piratkopierte versjoner av operativsystemet.

- Oppdateringen vil finne ut om Windows 7-lisensen er gyldig eller ikke. Hvis den ikke er det, vil brukeren få en advarsel om at den ikke er det, og man får tilbud om å rette på dette, skriver Williams. Samtidig forsvinner eventuelle bakgrunnsbilder, og teksten "Windows-lisensen er ikke gyldig" vil vises nederst til høyre på skjermen.

Les også: Her kan du laste ned Windows 7

- For å beskytte, ikke avsløre

Ifølge Williams inneholder svært mange av disse "hackene" en eller annen form for ondsinnet kode, som kan påvirke systemet negativt. Og det er først og fremst for å beskytte kunden Microsoft har laget denne oppdateringen, ifølge Williams. Og det er foreløpig ikke noe man installere.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.