Advarsel om oppgradering av PC

Fra en dataforhandler har vi mottatt en advarsel om oppgradering av PCer. Dette gjelder spesielt PCer som har integrerte funksjoner for skjerm og lyd på hovedkortet, og som leveres med en spesiell versjon av Windows.

Advarsel om oppgradering av PC
Publisert

IBM Aptiva og oppgradering av skjermkort

Jeg vil poengtere at oppgradering av skjermkort vil kunne medføre en hel del problemer som dere ikke har nevnt i det hele tatt. Som for eksempel at "rescue-CD" ikke kan brukes igjen senere. Det vil føre til Windows-krasj og kompatibilitetsproblemer. Rescue-CD er det eneste mediet med operativsystem som følger med disse maskinene. I tillegg starter gjenopprettingsrutinen automatisk når du setter i CDen. De fleste brukerne vil da bare trykke OK, OK og OK, og så er de på full tur inn i en skikkelig floke... Alt blir fjernet fra harddisken og så blir Windows slik den var ved levering, med de opprinnelige driverne til den gamle maskinvaren installert. Sier ikke mer om det. Et annet problem med slike maskiner er at de nesten helt av seg selv mister informasjon om ny hardware som er lagt til etter levering, som igjen skyldes produktets til dels manglende "IBM-kompabilitet". Vi fraråder derfor de fleste som har "ferdig-maskiner" med integrerte skjermkort og lydkort å oppgradere disse modulene. Et alternativ er å få tak i et eget 3D aksellerator-kort, feks Voodoo II. Det vil i de fleste tilfeller virke, selv om ytelsen ikke kommer helt opp mot dagens standard. - Butikkselgerne

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer