Advokater vil ta pirater

Forbrukerrådet og bransjeorganisasjonen IKT-Norge advarer internettleverandørene mot å gi advokatfirmaet Simonsen tilgang til kundeinformasjon om potensielle fildelere.

Publisert
Sist oppdatert

Advokatfirmaet Simonsen har sammen med Norsk Videogramforening sendt ut brev til en rekke norske internettleverandører, blant annet Telenor og NextGenTel. I brevet heter det at en eller flere av nettkundene har brukt internettforbindelsen til urettmessig deling av norske filmer via bittorrent-nettverket.

Simonsen oppfordrer selskapene til å varsle kundene om at de vil bli stengt ute fra internett. Advokatkontoret har lagt ved dokumentasjon der de mener å kunne knytte IP-adresser opp mot fildelingen.

- Start.no har videresendt Tøndel-brev i årevis. (fra ITavisen.no)

Forbrukerrådet mener at ingen nettleverandører bør skrive under på advokatfirmaets egenerklæring.

- Erklæringen setter forbrukerne i en høyst uklar rettssituasjon, hvor de sitter igjen med et nærmest ubegrenset ansvar overfor rettighetshaverne. Vi kan ikke forestille oss at advokatfirmaet Simonsen ville anbefale noen av sine klienter å undertegne en lignende erklæring, opplyser Forbrukerrådet i en pressemelding.

IKT-Norge er rystet over Simonsens utspill.

- I en rettsstat er det politi og påtalemyndigheter som etterforsker og tiltaler folk - ikke advokatfullmektiger og teleingeniører, sier Hallstein Bjercke i IKT-Norge. (NTB)

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer