Afreey CD-2050E

Vi har tidligere spurt oss hvor dette skal ende. Taiwanske Afreey har ikke gitt seg med CD-ROM-lesere. Denne modellen, med hele 50X, er ikke dyrere enn andre med 32X eller 40X rotasjon.

Publisert

Vi hadde ikke hørt om Afreey før vi fikk denne CD-ROM-leseren inn til test. Det er heller ikke så rart, siden Afreey ble stiftet 16. april 1998. (Forøvrig dagen etter at DinSide gikk på luften.) Afreey er spesialister på CD/DVD-produkter, og produserer alt i sin egen fabrikk på Taiwan.

Klarer den virkelig 50X?

Til det må vi svare et helt klart ja. Den er faktisk merkbart raskere enn 2483">AOpen CD-948E med 48X. Det skyldes ikke først of fremst at 50X er så voldsomt mye raskere enn 48X, men at Afreey faktisk leser vår slitte CD-plate på full fart hele veien. Som grafen til AOpen viser, har platen to problemområder.

Sliter med CD-R

Dette er ikke den første CD-ROM-leseren som har fartssperre på CD-R-plater. I likhet med AOpen leser den våre CD-R-plater med ynkelige 8X. Afreey har riktignok levert med testresultater som viser at den leser på full fart med "That's CD-R". Det er et annet merke enn de vi har prøvd. Våre tester viser 8X ved bruk av Philips, Mitsumi, HP, Megadata og Verbatim.

God musikk-ripper

Vi er positivt overrasket av rippeytelsen til denne leseren. Med et resultat på bare litt over 6 minutter på vår 73-minutters test-CD, er denne leseren et godt alternativ for deg som kopierer mye musikk. Gjennomsnittlig rippe-ytelse tilsvarer 12X. Det er over all forventning siden vår test musikk-CD faktisk er en CD-R-plate. Kanskje sperren ikke virker på musikk-CDer? Resultatet er i allefall feilfritt.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer