Age of Empires III tar form

Et av våre favoritt-strategiserier vender tilbake med en imponerende oppfølger. Her er alt vi foreløpig vet om dette svært lovende spillet.

Publisert
Sist oppdatert

Age of-spillene er i våre øyne blant de viktigste strategiseriene ved siden av Warcraft- og Command & Conquer-titlene. Vi har foreløpig sett to Age of Empires-utgivelser (1997 og 1999), samt et spin-off-spill, Age of Mythology fra 2002. Utviklerne, Ensemble Studios, har jobbet med en ordentlig oppfølger til serien en god stund nå, og forrige uke ble spillet endelig annonsert.

Age of Empires III tar for seg en mer moderne setting enn middelalderen vi så i det forrige spillet. Nå har du kontroll over et europeisk imperium som ønsker å kollonisere det amerikanske kontinentet. Vi kommer til å se storslåtte europeiske byer og nordamerikanske landsbyer befolket med modige indianerstammer. Det vil være åtte separate sivilisasjoner tilgjengelige, men foreløpig avslører Ensemble kun den engelske, franske og spanske. De forskjellige styrkene har selvsagt mange unike enheter, som baserer seg på historiske fakta.

Ensemble påpeker likevel at målet med Age of Empires III ikke nødvendigvis er en korrekt historietime, men en underholdende og actionfylt opplevelse. De har altså tatt seg noen friheter og ikke alle detaljer stemmer med historiebøkene, men samtidig skal tidsepoken være fremstilt på en riktig måte.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.