Age of Mythology

Teamet bak de populære Age of Empires-spillene vender tilbake med nok et vellykket strategispill. Age of Mythology er ikke spesielt revolusjonerende, men vanvittig vellaget.

Publisert
Sist oppdatert

De to Age of Empires-spillene, som kom ut i henholdsvis 1997 og 1999, var solide og underholdende sanntidsstrategispill, og vi hadde spesielt sansen for det andre spillet i serien, som vi anmeldte her.

Utviklerne Ensemble har nå i lengre tid jobbet med en oppfølger, og denne er endelig klar. Age of Mythology tar AoE-konseptet et steg videre. Det er ikke et tredje Age of Empires-spill, for mens de tidligere titlene hadde mer forankring i realiteten, får vi nå omgås guder, mirakler og mystiske skapninger.

Kort tid etter installasjonen kjente vi oss igjen i menyene, valgmulighetene og grensesnittet – her er det ikke mye som har endret seg siden forrige spill. Det er fortsatt like brukervennlig som før, samtidig som grensesnittet er meget omfattende, med et stort utvalg av tastaturkommandoer og menyer.

Gudene spiller Age of Mythology

Age of Empires hadde et stort utvalg av sivilisasjoner å spille som, men Age of Mythology har bare tre. Det gjør likevel ingenting, da de tre sidene har fått mye mer dybde enn før. De tre folkeslagene er basert i Norden, Egypt og Hellas, og hvert av dem har naturligvis sine egne enheter, krigere og bygninger. Men forskjellene slutter ikke der: Hver sivilisasjon har sine guder, og disse er avgjørende for hvor bra du klarer deg i kampens hete. For det første må gudene tilfredstilles – grekerne gjør det ved å be, egypterne setter opp statuer, mens nordmennene må ut i kamp. Fornøyde guder gir deg ”favors”, som i essensen er den fjerde ressursen, etter gull, ved og kjøtt. For det andre gir gudene deg ekstra krefter, som bare kan brukes en gang. Disse kreftene kan midlertidig fryse ned motstandere, drepe utvalgte enheter, forsterke dine soldater, og mye mer.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer