Agfa ePhoto 1280

Et svært spesielt design skiller dette kameraet fra de andre vi har testet. Om dette er bra eller ikke er på mange måter en smakssak. Kameraet har en optisk oppløsning på 1024x768, men overføringsprogrammet øker (interpolerer) automatisk oppløsningen til 1280x960. Bildekvaliteten er bra for et kamera i denne klassen, men problemer med innendørsbilder trekker karakteren ned.

Publisert

Varierende bildekvalitet

Hovedinntrykket av bildekvaliteten er at kameraet tar gode bilder utendørs, men at det er vanskeligere å få god kvalitet innendørs. Ved innendørs fotografering blir bildene ofte undereksponert, og ePhoto 1280 trivdes definitivt ikke med belysningen av vårt testmotiv. Løsningen ble å ta en god del bilder med forskjellig eksponering for å få et brukbart resultat. Dette blir for vanskelig tilgjengelig for vanlig bruk. Hvis du bruker manuell eksponering, risikerer du dessuten å få fargestikk på bildene hvis du ikke treffer helt nøyaktig.Ved riktig eksponering er fargegjengivelsen god, men ikke helt i toppklassen. Vanskelige farger gjengis tilfredsstillende. Også kvaliteten på bildepunktene kunne etter vår mening vært bedre. Dette gjelder ikke utebildene. Innebildet har blant feilregistreringer i bakgrunnen på bildet, som har horisontale linjer som ikke finnes i virkeligheten. Hvis dette kameraet får rikelig med lys vil det likevel gjøre en god jobb med detaljene.

Zoom og gode justeringsmuligheter

Vi er ikke fornøyde med den innebygde lysmåleren, og det er spesielt ille fordi digitale kameraer er svært følsom for feileksponeringer. Dette i kombinasjon med at kameraet ikke har optisk søker, gjør at karakteren for teknisk kvalitet blir midt på treet. Men ePhoto 1280 har svært gode muligheter for å justere eksponeringen manuelt, og det er noe vi har savnet på andre kameraer. De viktigste justeringene er blender, lukker og hvitbalanse.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer