Agfa ePhoto 780

ePhoto 780 er et kompaktkamera med en oppløsning på 640x480. Det er enkelt å bruke, og programvaren som følger med er helt OK. Problemet med dette kameraet er at det ikke tar spesielt gode bilder inne. Det har lett for å undereksponere motivet, og bildene er heller ikke helt skarpe.

Publisert

ePhoto 780 er Agfas nyeste kamera i kompaktklassen. Det er basert på samme CCD-brikke som den billigere modellen ePhoto 307. Denne brikken har 350 000 bildepunkter som overføringsprogrammet automatisk øker (interpolerer) til 1024 x 768. Kameraet har altså ikke 1024 x 768 i oppløsning slik brukerhåndboken kan gi inntrykk av.

Dårlige bilder inne

Vårt standard innemotiv ble ikke bra med dette kameraet. Antageligvis blir lysmåleren lurt av at det er mye hvitt i bildet, og det gir en kraftig undereksponering av bildet når vi brukte autofunksjonene. Ved å tvinge kameraet til å bruke blitz ble det litt bedre, men fremdeles ikke godt nok. Bildet har et kraftig fargestikk, og er dessuten litt uskarpt.

Utbildet ble bedre, og holder for små utskrifter. Bildet er litt mørkt, men det er enkelt å rette i et bildeprogram. Dessuten er det ujevne farger i partier som skal være jevne.

Alt i alt er bildekvaliteten under det man kan forvente av et nytt digitalt kamera i dag. Hvis bildekvalitet er det viktigste for deg kan vi ikke anbefale dette kameraet.

Få justeringsmuligheter

Agfa ePhoto 780 har en brennvidde på 33 mm tilsvarende et 35-mm-kamera (f/4,0). Innstillingene gjøres enten på en meny på LCD-skjermen eller på knapper på kamerahuset. Kamerahuset er hovedsakelig laget i plast. Noen synes kanskje dette er OK fordi kameraet blir lettere, andre synes kanskje at dette gir et litt billig preg.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer