Agfa med digitalkamera for vanlige folk

Digitalkameraer har så langt vært alt for dyre for vanlige forbrukere. Men nå begynner billigmodellene med gode egenskaper å dukke opp, og til sommeren lanserer Agfa et digitalkamera med 1 mill. bildepunkter og USB til en hyggelig pris.

Agfa vil erobre hjemmemarkedet med CL30.
Agfa vil erobre hjemmemarkedet med CL30. Vis mer
Publisert

Agfa er kanskje mest kjent for filmer og fotopapir, men lager også svært bra skannere. Digitalkameraene har ikke nådd helt opp i vår 14">test av digitale kameraer, men den nye modellen CL30 har flere nyheter som virker lovende.

Det viktigste med dette kameraet er likevel prisen, som vil havne på 3.990 inkl. mva., og det vil antagelig åpne for at vanlige forbrukere vil finne det attraktivt.

Høy oppløsning til overkommelig pris

Oppløsningen er på 1 mill. bildepunkter, og det er nok til registrere bilder som tåler forstørring ut over standard 10 x 15 størrelse. Bildene som leveres får en oppløsning på 1152 x 864, men det er også en funksjon i kameraet for å øke oppløsningen med programvare (interpolere) til 1440 x 1080. Dette gir ikke alltid like heldig resultat.

En positiv egenskap med dette kameraet er at det har USB for overføring av bildene til PCen. USB er fantastisk mye raskere enn seriellkabel, og er en glimrende måte å overføre bildene til PCen. Agfa har også utviklet en programvare som gjør at du med noen museklikk henter bildene direkte fra skrivebordet i Windows.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer