Agfa SnapScan E20

Dette er etterkommeren til SnapScan 1212, og er Agfas nye, rimelige USB-skanner til tusen kroner. Vi hadde store forventninger til produktet, og fikk oss både positive og negative opplevelser.

Publisert

Hvis det går an å snakke om gjennomsnittlig størrelse på noen skanner i denne testen, så må det være Agfa SnapScan E20 som kommer nærmest. Den er den minste av skannerne som benytter ekstern strømkilde, til tross for at det er en ren USB-skanner.

Gjennomsnitts-skanner?

Skanneren klarer en oppløsning på 600 x 1200 ppi, og plasserer seg dermed på linje med de andre skannerne i testen. Fargedybden er på 36 bits, noe som ikke matcher de beste, men som likevel gir et godt grunnlag for å være i stand til å gjengi farger med stor grad av nøyaktighet. Dette har også lenge vært en styrke på skannere fra Agfa.

Et bilde kan ikke bestå av 600 piksler horisontalt og 1200 piksler vertikalt. For å oppnå dette, må såkalt interpolering (oppløsningen økes med programvare som gjetter seg frem til punktene som mangler) benyttes, for å fylle de tomme pikselplassene slik at oppløsningen blir 1200 x 1200. Dette vil i de fleste tilfeller føre til dårligere kvalitet i bildet, og derfor er 600ppi den høyeste ”ekte” oppløsningen for denne og de andre skannerne med disse spesifikasjonene.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer