AIMP2 - glimrende gratis-spiller

Ønsker du et alternativ til Windows Media Player? Da bør du ta en titt på denne musikkspilleren.

Publisert
Sist oppdatert

En gang i tiden var musikk på PCen nærmest ensbetydende med Winamp. Siden den gang er det vel riktig å si at Winamp har havnet i skyggen av andre programmer, ikke minst Windows Media Player, iTunes og vår egen favoritt MediaMonkey.

Winamp utvikles imidlertid fortsatt, men de store forandringene fra versjon til versjon må du se langt etter. Det er dessuten ikke den samme winampen som ble hyllet for sin raske respons, som i dag foreligger i versjon 5.53. Nå er programmet betydelig tyngre å dra i gang, funksjonslisten er lang som vinteren i Nord-Norge, og inkluderer blant annet en noe brokete videostøtte samt og et mediebibliotek som ikke akkurat omtales som spesielt oversiktlig.

Men misforstå oss rett: programmet er fortsatt hett og har mange tilhengere.

Helt gratis

AIMP2 - glimrende gratis-spiller


Og plutselig dukker et nytt gratis alternativ opp. Et program som helt klart har brukt Winamp som modell, men som rendyrker musikkfunksjonene, inkluderer et langt bedre musikkbibliotek, opprettholder hastigheten, og legger til akkurat de fiffige tilleggene som vi har savnet i Winamp:

  • En CD-ripper og fil-konverterer som er ENKEL å bruke, uten begrensninger.
  • Opptak fra mic og linjeinngang¨
  • Automatisk avslutning
  • Mulighet for å kopiere filen som avspilles til utklippstavlen, slik at den for eksempel kan limes inn i en epost
  • Et sprekt og brukervennlig grensesnitt med enkel tilgang til funksjonene
Og sist, men ikke minst, utviklerne bak AIMP2 hevder til og med at lydkvaliteten er bedre. Lydnivået justeres dessuten automatisk til "normalnivå" under avspilling.

Listen over støttede filformater er enorm. Men kun lyd, altså. Enda flere støttes dersom du laster ned såkalte plugins.

Mediebiblioteket i AIMP er veldig oversiktlig og tilbyr mange forskjellige innfallsvinkler, også på mappe-filnivå. Det er praktisk for alle oss som er slappe med å tagge filene riktig.
Mediebiblioteket i AIMP er veldig oversiktlig og tilbyr mange forskjellige innfallsvinkler, også på mappe-filnivå. Det er praktisk for alle oss som er slappe med å tagge filene riktig. Vis mer


Kun 3 MB

AIMP2.5 ble nylig lagt ut i betaversjon. Vi har testet den, og den fungerte stabilt på vår test-PC. Den kan lastes ned fra Fileforum. Siste versjon over betastadiet er 2.11. Begge er relativt små nedlastinger på rundt 3 MB.

Se skjermbilder

Gode alternativer:
Winamp 5.5
Mediamonkey 3.0

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer