Airtame - kan den erstatte HDMI-kabelen?

Dansk oppfinnelse lover å gjøre det veldig enkelt å overføre lyd og bilde trådløst til TV-en.

KABELDÖDAR: Danske Airtame lar deg koble mobil, nettbrett og PC til TV-en uten bruk av kabel. Foto: BJØRN EIRIK LOFTÅS
KABELDÖDAR: Danske Airtame lar deg koble mobil, nettbrett og PC til TV-en uten bruk av kabel. Foto: BJØRN EIRIK LOFTÅS Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

De færreste av oss er veldig glad i kabler. Jo færre kabler til TV-er, skjermer, mobiler og PC-er, desto bedre. Vi har heldigvis kommet et langt stykke på vei, men den kabelfrie hverdagen er fortsatt langt unna, om den noensinne kommer.

Les også: Velg riktig trådløs ruter

Traff en nerve

Danskene som står bak folkefinansieringsprosjektet Airtame, hadde ambisjoner om å gjøre HDMI-kabelen overflødig, ved å gjøre det superenkelt å overføre lyd og bilde mellom PC, nettbrett og mobil til TV-en.

Det var helt tydelig at de traff en nerve hos mange, og i løpet av to måneder fikk danskene inn åtte ganger mer penger fra folket enn de trengte for å sette i gang produksjonen.

Nå, halvannet år etterpå, er Airtame i butikkene.

Bruker wifi

I praksis dreier det seg om en liten plugg som settes i HDMI-kontakten og en USB-port i TV-en (hvis du har en. Strømadapter følger også med hvis TV-en din mangler USB-port). Ved hjelp av drivere og et styreprogram på PC/Mac, kan du overføre skjermbilde og lyd til Airtame via trådløst nett.

Oppkoblingen kan enten skje direkte (sikrer best kvalitet), eller via det vanlige trådløse nettet ditt.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer