AKASA Integral - smart diskkabinett for bærbar

Når det blir for trangt om plassen på interndisken er denne optimal

AKASA Integral - smart diskkabinett for bærbar
Publisert
Sist oppdatert

Vår MacBook Pro har en intern disk på greie 160 GB, men det er ikke nok for det bruksområdet denne maskinen er satt til. Den brukes til lyd, bilde og video og da trengs det plass - mye plass. Mye av dette lagres på husets server, men spesielt lyddata trenger vi tilgang til når man er ute av huset og spiller. Og lydbiblioteker har en tendens til å vokse.

Vi har tidligere testet et tilleggskort for Mac'en, med eSATA porter. Dette er den raskeste løsningen for eksterne disker, dessuten legger den ikke beslag på FireWire-portene som er veldig greie å ha til eksternt lyd-interface (på FW400) og eventuell ekstra disk på FW800. USB bruker vi til MIDI, mus og HUB for kontrollboksene.

eSATA finner du på mange fabrikkferdige eksterne diskkabinetter, vi testet flere av disse for en god stund siden, du finner artikkelen her. Men dette er 3,5" store disker, med ekstern strømforsyning og voksne kabinetter, ikke noe du uten videre putter i bærevesken til den bærbare.

Men det finnes andre alternativer, som også har noen ekstrafunksjoner.

320 GB i skjortelomma

Vi trenge som nevnt en del ekstra Gigabyte og ville ha dette i så raskt og kompakt format som mulig. Valget falt på en 320 GB Scorpio Black disk fra Western Digital som sammen med Seagate Momentus og Samsung Spinpoint deler tronen som de raskeste av de små.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer