Alarm for laptopen

Redd for at noen skal stikke av med din bærbare? Det finnes programmer som sier fra.

Publisert
Sist oppdatert

Mange tar med sin bærbare PC eller Mac (ja, den er derfor det kalles "bærbar") ut blant folk - det være seg i jobbsammenheng, på skolen, biblioteket eller om du bare prøver å imponere den lokale baristaen.

Men selvfølgelig er det plent umulig å fysisk sitte ved datamaskinen hele tiden. Skal du hente kaffe, en bok eller bare utveksle sladder informasjon med noen som sitter litt unna har du ikke full kontroll. Og joda, det finnes uærlige mennesker som kan utnytte sånt.

I disse tilfellene er du kanskje heldig nok til å ha en 8 kilo tung bærbar eller en med innebygd alarm. Har du en stygg eller gammel laptop kan du også satse på at eventuelle tyver ganske enkelt ikke er interessert i antikviteter.

Hvis ikke finnes det også alarm-programmer som fikser biffen.

Har du en MacBook eller MacBook Pro kan du alltids teste ut iAlertU (sjekk demo her). Dette programmet kjører full pakke med lys og lyd, tar bilde med det innebygde kameraet og sender dette til en forhåndsbestemt epostadresse.

Merk at dette programmet koster ti daler etter prøveperioden, og er fremdeles i beta.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer