Aldri glem noe igjen

Slik husker du gjøremål - uten bruk av gule lapper.

Publisert
Sist oppdatert
Den kanskje beste funksjonen i Evernote er muligheten for tagging (...) av notatene dine.Arbeids- eller skoledagen er full av små beskjeder og viktige ting man gjerne vil huske - Alt fra oppgaver til ting man skal ta med seg, er kjedelig å glemme.

Undertegnede er særdeles dårlig på organisering av slike ting. Jeg satser heller på å skrive det bak øret i stedet for å gå til innkjøp av en almanakk (som jeg bare ville rotet bort uansett), en teknikk som veldig ofte har slått tilbake - og det er egentlig ikke så veldig rart. Tingene bygger seg opp, og plutselig sitter du på møtet uten notatet eller på skolen uten å ha lest boka som skulle leses til timen.

Slike situasjoner er ganske frustrerende, men det er gule lapper som er klistret overalt også.

Den digitale løsningen

Som mange av våre lesere sikkert allerede har gjettet, snakker vi her om et gratisprogram som fikser biffen for deg, nærmere bestemt Evernote.

Konseptet til Evernote er ganske enkelt - stikkordet er organisering.

Kort fortalt lar programmet deg legge inn enkle tekst-notater eller gjøremål i forskjellige kategorier og hente ut tekst og bilder fra en rekke kilder og lime de inn som egne notater.

Du kan krysskategorisere notater til flere kategorier og lage underkategorier.
Du kan krysskategorisere notater til flere kategorier og lage underkategorier. Vis mer


Det finnes en rekke notat-typer å velge mellom, med egne felt å fylle inn som passer for hver kategori. Evernote kan blant annet brukes til å holde rede på utgifter, telefonbeskjeder (á la Mr. X ringte klokken x fra dette nummeret)og lage handlelister.

Men programmet lar deg ikke bare huske avtaler, det fungerer som en scrapbook også. Du kan blant annet klippe og lime inn utsnitt av nettsider som og lime dem inn, riktig formatert i forhold til plassering av tekst og bilder. Kjekt hvis du skal kjøpe noe, og skummer gjennom nettbutikkene etter riktig produkt. Her kan du også klippe ut utsnitt av Excel-filer hvis du trenger diverse tall raskt tilgjengelig.

Den kanskje beste funksjonen i Evernote er muligheten for tagging, eller merking om du vil, av notatene dine. Sett at du vil bruke dette programmet som en lekseplan til studiene, og lager en kategori for lekser. Deretter kan du lage underkategorier for fagene du har, og tagge hvert notat med "lekser" og navnet på faget. Notatet dukker da opp i oversikten over alle leksene dine, i tillegg til at du kan se på leksene i det enkelte faget. Å faktisk gjøre leksene er noe annet, men man har i det minste en oversikt over hva man ikke har gjort.

Evernote er tilgjengelig her og i portabel versjon som du kan kjøre uten installasjon her.

Beklager – dette elementet er ikke lenger tilgjengelig.


Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer