Aldri mer fylle-epost

Google hjelper deg som har en lei tendens i helgene.

Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Har du noen gang tatt sendt en epost natt til søndag som du angret på dagen etter?

Det har tydeligvis enkelte Google-ansatte, for nå har Googles såkalte labs-gruppe laget en utvidelse til Gmail (.com) for å forhindre deg å sende epost du vil angre på.

Denne kan være veldig kjekk for deg som har en tendens til å havne foran PC-en når du kommer hjem fra byen. Spesielt hvis du nylig har gjort det slutt med kjæresten.

Svar på regnestykker

Mail Goggles fungerer på følgende måte. Du setter først opp når du er i faresonen for å ha mer enn 0,2 i promille - både med hensyn til ukedag og tidspunkt:

Aldri mer fylle-epost


Prøver du så å sende en e-post i det aktuelle tidsrommet, må du bevise for Google at du er edruelig nok. Da får du ett minutt på deg til å svare riktig på 5 mattestykker, og som du ser i bildet over, kan du selv velge hvor vanskelige de skal være:

Aldri mer fylle-epost


Du aktiverer mail googles ved å gå til Gmails innstillinger/settings-meny, under flippen "labs". Skroll ned til "Mail Goggles" (det ligger flere andre ting der som er verdt å prøve ut også) og klikk enable. Deretter lagrer du endringene nederst på siden.

Slik får du mest ut av Gmail

Nå kan du gå til "general settings"-flippen og velge tidspunktene der du er i faresonen.

Resten skjønner du neste gang du er på druen.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer