Aldri mer fylle-epost

Google hjelper deg som har en lei tendens i helgene.

Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Har du noen gang tatt sendt en epost natt til søndag som du angret på dagen etter?

Det har tydeligvis enkelte Google-ansatte, for nå har Googles såkalte labs-gruppe laget en utvidelse til Gmail (.com) for å forhindre deg å sende epost du vil angre på.

Denne kan være veldig kjekk for deg som har en tendens til å havne foran PC-en når du kommer hjem fra byen. Spesielt hvis du nylig har gjort det slutt med kjæresten.

Svar på regnestykker

Mail Goggles fungerer på følgende måte. Du setter først opp når du er i faresonen for å ha mer enn 0,2 i promille - både med hensyn til ukedag og tidspunkt:

Prøver du så å sende en e-post i det aktuelle tidsrommet, må du bevise for Google at du er edruelig nok. Da får du ett minutt på deg til å svare riktig på 5 mattestykker, og som du ser i bildet over, kan du selv velge hvor vanskelige de skal være:

Du aktiverer mail googles ved å gå til Gmails innstillinger/settings-meny, under flippen "labs". Skroll ned til "Mail Goggles" (det ligger flere andre ting der som er verdt å prøve ut også) og klikk enable. Deretter lagrer du endringene nederst på siden.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer