Guide: Alfred på Mac

Alfred er kanskje vår største Mac-favoritt

Slik får du mer ut av det kjekke Mac-programmet Alfred.

MAC-FAVORITT: Alfred er ett av programmene vi liker aller best på MacOS. Skjermbilde: Alfredapp.com
MAC-FAVORITT: Alfred er ett av programmene vi liker aller best på MacOS. Skjermbilde: Alfredapp.com Vis mer
Publisert

Vi er svake for apper og triks som gjør at vi sparer tid, og en av våre absolutte favoritter i så måte er Mac-appen Alfred, som vi gjentatte ganger har løftet frem – senest i artikkelen «11 Mac-programmer vi laster ned med en gang».

Men hva er det som gjør Alfred så magisk? Jo, nå skal du høre.

Dette er Alfred

Alfred er altså en app for MacOS som så dagens lys for første gang i 2010, men som stadig har blitt oppgradert med nye funksjoner.

Enkelt forklart er det et program som gir deg et stort arsenal av snarveier via tastaturet, enten du vil lete etter ei fil, søke etter noe på nettet, åpne et program, regne ut noe, styre musikkavspillingen eller hva det måtte være.

I tillegg finnes det muligheter for mer avansert bruk, blant annet via såkalte «workflows», som du kan kode selv om du har den slags kunnskaper, eller laste ned fra nettet. Alfred har også innebygd utklippstavlehistorikk (slik at du kan bla tilbake i tekst og bilder du har kopiert) og kan dessuten fungere som en teksterstatter for å nevne noe. Alt dette kommer vi tilbake til.

Alfred er gratis å laste ned og bruke, men om du vil bruke de mest avanserte funksjonene, må du bla opp for den såkalte «Powerpack»-oppgraderingen til rundt 200 kroner.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer