All-weather; hva betyr det?

Olympus' lommekameraer er merket "all weather". Vi har testet hva det innebærer.

Publisert
Sist oppdatert

Hvor mye et produkt tåler er viktig for mange; spesielt for småbarnsforeldre, og mye ny teknologi er veldig skjøre saker.

Det skal med andre ord ikke så mye til før den nye duppeditten tar kvelden - undertegnede måtte for eksempel levere mobiltelefonen på reparasjon etter å ha mistet den fra bukselomma på kjøkkenet for første gang.

Derfor finnes det i de fleste produktsegmenter noen produkter som er ment for å tåle en trøkk. Som regel ser de også ut deretter, men en produktserie som fortsatt har utseendet med seg er Olympus' mju-serie. Disse kameraene finnes i to varianter - SW-serien, som tåler 10 meter under vann, fall fra 1,5 meter og 100kg trykk, og den "vanlige" serien som er merket med såkalt "all-weather".

Med "all-weather" mener Olympus at kameraet skal tåle all slags vær, og vi takket selvsagt ja da vår pressekontakt spurte om vi ville gjøre en test på hva det egentlig tålte. Følgende lapp lå med i pakka som budbilfirmaet kom med - med andre ord var det bare å brette opp ermene og sette i gang:

1. En skikkelig regnværsdag

Vi ladet opp batteriet, puttet i minnekort og dro ut en skikkelig regnværsdag. Minstejenta fikk leke på lekeplassen mens undertegnede tok bilder, og etter en lang og god økt der kameraet blant annet ble liggende i vått gress mens det pøseregnet, var det ikke noe problem å bruke det videre.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer