Alle bør ha dette

Amazon Prime lanserer funksjon som gjør det enklere å høre dialogen.

ENDELIG: Amazon er den første strømmetjenesten som gjør det mulig for brukerne å skru opp volumet på dialog. Foto: Amazon
ENDELIG: Amazon er den første strømmetjenesten som gjør det mulig for brukerne å skru opp volumet på dialog. Foto: Amazon Vis mer
Publisert

Lite er mer irriterende når du ser en TV-serie enn når du ikke hører hva som blir sagt.

Skrur du opp volumet, blir all lyd høyere, inkludert musikk og lydeffekter - og da blir det fort i overkant for både deg, ungene som sover, eller plutselig våkner, eller naboene. Kanskje hører du ikke dialogen noe bedre uansett.

Undertekster hjelper naturligvis, men man vil jo gjerne høre hva som blir sagt også.

Bruker kunstig intelligens

Nå introduserer imidlertid Amazon en mildt sagt etterlengtet funksjon til sin Prime Video-strømmetjeneste kalt «Dialogue Boost». Som navnet antyder, vil du kunne bruke denne til å skru opp volumet på bare dialog.

I et blogginnlegg skriver Amazon at funksjonen opprinnelig var tenkt som hjelp for hørselshemmede. Selskapet vedkjenner imidlertid at den kan være nyttig for et større publikum.

- I Prime Video er vi forpliktet til å skape en inkluderende, rettferdig og underholdende strømmeopplevelse for alle våre kunder. Vårt bibliotek med tekstet og lydbeskrevet innhold fortsetter å vokse. Ved å utnytte våre teknologiske muligheter til å skape bransjeledende innovasjoner som Dialogue Boost, tar vi et nytt steg for å skape en mer tilgjengelig strømmeopplevelse, sier teknologidirektør hos Prime Video og Amazon Studios, RAF Soltanovich.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer