"Alle" vil lage Windows 8-brett

Vil de danke ut Android-brettene?

Mot slutten av året vil det være 32 Windows 8-baserte nettbrett på markedet, ifølge Digitimes. Foto: DinSide
Mot slutten av året vil det være 32 Windows 8-baserte nettbrett på markedet, ifølge Digitimes. Foto: DinSide Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Som DinSide Data har vært inne på en rekke ganger den siste tiden, tyder alt på at Microsoft setter alle kluter til for å utfordre iPad-dominansen på nettbrettfronten. Windows 8, som er ventet til høsten, har i stor grad blitt optimalisert for berøringsfølsomme skjermer, gjennom det nye Metro-grensesnittet.

Og ifølge den taiwanske teknoligiavisen Digitimes, som sitter svært nært på mange PC-produsenter, er interessen for å lage Windows 8-baserte nettbrett stor.

De hevder at det mot slutten av året vil være lansert hele 32 forskjellige Windows-nettbrett, og blant produsentene som er først ute finner du alle de store; HP, Dell, Lenovo, Samsung, Acer, Asus og Toshiba.

Det vil komme brett basert på ARM-prosessorer. Disse vil kun ha støtte for apps som er laget for Metro-grensesnittet, mens Intel-baserte brett vil kunne kjøre vanlige Windows-programmer også. Digitimes hevder at de første Intel-baserte brettene vil komme i september, mens ARM-brett vil komme senere på høsten.

Kan skvise Android

Foruten Samsung er det få produsenter som har opplevd noe i nærheten av suksess med sine Android-baserte nettbrett, i hvert fall så langt. De billigste Windows-brettene vil, ifølge Digitimes, koste under 300 amerikanske dollar (under 1800 kroner). Dermed vil de konkurrere direkte mot mange av de billige Android-baserte brettene på markedet fra typiske kinesiske OEM-produsenter.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer