Allsidig CF-kortleser

Compact Flash-kortene blir stadig raskere. Skal du ha en leser som aldri blir en flaskehals trenger du en som du kobler rett på IDE-kontrolleren. Men det er også andre bruksområder.

Allsidig CF-kortleser
Publisert
Sist oppdatert

Compact Flash-kort er ikke lenger av de mest kompakte, de er faktisk de største av alle de forskjellige flash-formatene som finnes i dag.

Men skal du ha virkelig stor kapasitet, topp ytelse og et format som ikke er fullt så lett å miste - da er det Compact Flash som gjelder. Det er også rimeligst i forhold til kapasiteten.

Innebygd kontroller

Alle CF-kort har en innebygd kontroller, som gjør at den ser ut som en harddisk for apparatet den kobles til. Den enkleste CF-leseren er derfor en overgang til en IDE-kontakt, slik at den kan kobles rett på hovedkortet, som en harddisk.

Dette er også den raskeste og mest effektive tilkoblingen, du slipper å ta ekstrarunden gjennom USB eller FireWire-protokollene, men det er minnekretsene i kortet selv som begrenser ytelsen.

Å teste ytelse på en kortleser av denne typen er derfor som å teste hastigheten på en 4 cm lang direkte kobberforbindelse på printkortet. Det overlater vi til HiFi-entusiastene.

Flere bruksområder

Det som er spennende med denne typen kortleser, er at du kan sette opp en PC uten harddisk! Det er selvsagt en spesialløsning, og ikke noen spesielt god løsnning for Windows-brukere.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.