Compact Flash-kort er ikke lenger av de mest kompakte, de er faktisk de største av alle de forskjellige flash-formatene som finnes i dag.
Men skal du ha virkelig stor kapasitet, topp ytelse og et format som ikke er fullt så lett å miste - da er det Compact Flash som gjelder. Det er også rimeligst i forhold til kapasiteten.
Innebygd kontroller
Alle CF-kort har en innebygd kontroller, som gjør at den ser ut som en harddisk for apparatet den kobles til. Den enkleste CF-leseren er derfor en overgang til en IDE-kontakt, slik at den kan kobles rett på hovedkortet, som en harddisk.
Dette er også den raskeste og mest effektive tilkoblingen, du slipper å ta ekstrarunden gjennom USB eller FireWire-protokollene, men det er minnekretsene i kortet selv som begrenser ytelsen.
Å teste ytelse på en kortleser av denne typen er derfor som å teste hastigheten på en 4 cm lang direkte kobberforbindelse på printkortet. Det overlater vi til HiFi-entusiastene.
Flere bruksområder
Det som er spennende med denne typen kortleser, er at du kan sette opp en PC uten harddisk! Det er selvsagt en spesialløsning, og ikke noen spesielt god løsnning for Windows-brukere.
For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn
Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.
Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.
Gå til innlogging medVi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.
Vi bryr oss om ditt personvern
Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.
Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger