Alltid oppdaterte bokmerker

Slik følger bokmerkene deg, uansett nettleser og datamaskin.

Alltid oppdaterte bokmerker
Publisert
Sist oppdatert

Da de første nettleserne kom foregikk det aller meste av aktiviteten på datamaskinen offline og lokalt. Nettet var mer en oppslagstavle der man kunne lese informasjon, og interaktive tjenester var det kun de færreste som så verken muligheter for eller potensiale i.

Derfor var det ikke så merkelig at snarveier til nettsider man brukte ofte, ble lagret lokalt. Det som kanskje er mer snodig, er at denne praksisen har levd i beste velgående helt fram til i dag, selv om mange av oss disponerer flere datamaskiner, og bruker gjerne flere nettlesere på én og samme PC.

Google Chrome 4.0 har støtte for bokmerkesynkronisering på tvers av maskiner. Legger du til et bokmerke på én av maskinene dine, dukker det opp på de andre automatisk. Løsningen fungerer imidlertid kun for denne nettleseren, og krever at du oppretter en Google-konto før du kan ta systemet i bruk.

Universalløsningen

Det finnes imidlertid en løsning som fungerer uavhengig av hvilke(n) nettleser du bruker, nemlig Xmarks. Dette er en slags plugin som kan installeres til Firefox, Internet Explorer, Safari og Chrome. Xmarks sørger for synkronisering av bokmerkene på tvers uten at du behøver å tenke på noe som helst.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer