Alltid synkronisert

Tre klikk - og filene dine er alltid med deg, uansett hvilken PC du jobber på.

Publisert
Sist oppdatert

Arbeider du på et kontor eller denslags har du antakeligvis en PC på jobb og en PC hjemme - Ja, dagens ungdom flyr sågar rundt med en rekke laptoper i tillegg.

Hver eneste PC har sin funksjon, men det kan bli mye å holde styr på. Mange tar arbeidet med seg hjem om kveldene, og det er irriterende å glemme dokumentet man jobbet med hele kvelden før, når man kommer å jobb neste morgen.

Selv om enkelte har problemer med å forstå hvorfor man ikke bare slenger opp en FTP-server, finnes det faktisk folk som ikke synes det er så greit.

Smarte tjenester som lar deg synkronisere mapper til en sentral server spretter opp i mangfold, men få er så enkle og velfungerende som SugarSync - DinSide Data har testet.
Dagene med "jeg glemte filen hjemme" er herved over.

>> Les også: Slik sender du store filer

Synkronisering det smaker søtt av

SugarSync, som foreløpig er i privat beta, er et lite program som gjør det utrolig enkelt å synkronisere innhold til forskjellige PC-er og mobiler.

Joda - filen jeg ser etter ligger der ... et sted.
Joda - filen jeg ser etter ligger der ... et sted. Vis mer


Den største fordelen til SugarSync er at programmet er ganske lett å bruke. Øverst til venstre ligger oversikten over PC-ene programmet er installert på, og mappene ligger i en oversiktlig tre-struktur til venstre - og det er hele historien om brukergrensesnittet.

Når du kjører programmet første gang tar det en liten stund å synkronisere, men programmet bruker med vilje lite båndbredde slik at det ikke går ut over internett-hasigheten. Når alle filene først er synkronisert vil bare nye og endrede filer synkroniseres.

I tillegg til at filene er tilgjengelige på PC-er hvor programmer er installert, er de også tilgjengelig på internett, på "brukernavn".sugarsync.com. Her får du også tilgang til en egen bildeviser med slideshow-funksjon og en kontaktliste, hvor du kan gruppere kontaktene i forskjellige kategorier. Kontaktlisten kan imidlertid bare importere fra gmail, yahoo, msn og aol sine nettbaserte e-postkontoer og har bare felt for navn og e-post. Vi savner dog en mulighet for å importere kontakter fra Outlook eller mobilen og selvfølgelig felt for telefonnummer og adresse - Hvorfor det ikke finnes virker helt uforståelig.

Men, tjenesten er jo i beta - og det er ikke kontaker som er det viktigste.

Mobil

Du kan også hente filene med mobilen - Vi testet med en gammel Sony Ericsson W300i og det fungerte tilfredsstillende. For å få full glede av denne funksjonen bør man imidlertid ha en litt mer avansert telefon.

Gratisversjonen har 1 gigabyte lagringsplass, men under betaperioden får du 11 gigabyte - helt gratis. Ønsker du mer enn en gigabyte når programmet slippes må du betale.

Teknologibloggen har 500 invitasjoner som de deler ut - er du heldig kan du sikre deg en.

Skulle du derimot ikke være like rask, kan du søke om beta-invitasjon her.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer