Alt du vil vite om Windows 98, men aldri har våget å spørre om

Trenger en vanlig bruker Windows 98? Eller klarer de fleste seg med Windows 95? Dette – og svært mange andre spørsmål – har vi i DinSide stilt oss under tre ukers knallhard testing av Microsofts nyeste operativsystem. Vi fant mange nyheter, noen overraskelser, mange forbedringer og enkelte feil under vår kjøring av systemet på fem ulike PCer. Og vi er sikker på en ting, Windows 98 er strålende! Men ikke nødvendigvis et system for alle brukere.

Alt du vil vite om Windows 98, men aldri har våget å spørre om
Publisert

Her på DinSide vil vi i tiden fremover legge ut grundige tester av de fleste aspekter av Windows 98. Vi har testet systemet på en rekke ulike PCer, fra Cinet, REC, Digital, Toshiba, Compaq og TCI, og vi har kjørt omfattende ytelsestester. På mange av PCene har alt fungert umiddelbart, på andre har vi brukt uendelig med timer på å få alt opp og fungere. Vi har prøvd flere grafikkort, lydkort, forskjellige harddiskløsninger, vi har testet hvordan Windows 98 egentlig gjør det i forhold til nettbruk, og vi har vurdert hvordan Windows 98 fungerer i forhold til alle Microsofts floskler om systemet.

Munnen full?

Noe av det første vi spurte oss om, var om Microsoft – som så ofte tidligere – hadde tatt munnen litt vel full da de snakket om hvor bra Windows 98 egentlig skulle være. Og svaret er nok – ikke særlig overraskende -- et ubetinget ja. Mye av Microsofts materiale er laget av markedsføringsmennesker som har et noe avslappet forhold til virkeligheten. Derfor må vi leve med floskler som at ”The Microsoft Windows 98 operating system delivers a higher quality computing experience, including better system performance and easier system maintenance.” Heldigvis er dette utsagn vi, når alt kommer til alt, kan gi fullstendig blaffen i.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer