Alt-i-ett program for digitale media

Roxio har samlet en mengde programmer under en paraply - Creator 7 - The Digital Media Suite. Vi har testet.

Publisert
Sist oppdatert

Svært mange bruker PCen til musikk, lyd, bilder og film. Rådata hentes inn fra kameraer eller lagringsmedier, det redigeres og det brennes til CD eller DVD. For å gjøre det enklere har Roxio laget en slags portal, hvor du har direkte tilgang til det meste av de grep som skal gjøres.

Oppgavene presenteres i forskjellige kategorier, som Musikk, Data, Foto, Video og DVD, plassert på øverste rad i menyen. Her er det helt konkrete handliger som man kan velge, som "Create new Audio CD", "Copy Files to disc", "Edit video" osv. Da lastes det egnede programmet og man havner rett inn i den delen av programmet som kan ta seg av den valgte oppgaven.

Alternativt kan man velge programmer eller verktøy, og så velge hva man skal gjøre inne i programmet.

Rett på sak

Roxio har ikke lagt opp til et spesielt fancy design. Grensesnittet er nøkternt, men funksjonelt. I mange tilfeller er det lagt opp til en enkel, helautomatisk eller en mer avansert manuell bruk av redigeringsverktøyene. Dette gjelder først og fremst ved fotoredigering, og fungerer utmerket.

Resultatene var gjennomgående gode på "normalt dårlige" bilder. På vanskelige bilder ble resultatet ikke nødvendigvis bedre, men dårlig på en annen måte... Her er selv de mest avanserte programmene, som f.eks. Photoshop, ikke noe bedre hvis man overlater alle avgjørelsene til automatikken. Men man kommer svært langt med de manuelle verktøyene i Creator, spesielt når man tar i betraktning at det endelige resultatet gjerne skal brukes tilvisning på TV, som mailvedlegg, eller til annen skjermvisning.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer