Alt kan slettes i ny Photoshop

Nå kan du snart fjerne hva som helst fra bildene dine, på sekunder.

Content-Aware Fill sørger for å ta bort det du ikke ønsker å ha med på bildet, for eksempel grenene øverst til venstre, uten å etterlate spor. Foto: YouTube
Content-Aware Fill sørger for å ta bort det du ikke ønsker å ha med på bildet, for eksempel grenene øverst til venstre, uten å etterlate spor. Foto: YouTube Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Adobe Photoshop er ansett å være et av verdens mest avanserte fotoredigeringsprogrammer (og dyreste), men byr på en del verktøy som blåser det meste av konkurranse i proffmarkedet av banen .

Senere i vår kommer Photoshop i ny utgave, kalt CS5, og nylig dukket det opp en video på YouTube som demonstrerer en av de største nyhetene i denne versjonen.

Retusjering de luxe

Funksjonen er kalt Content-Aware Fill, og betyr ganske enkelt at du kan slette ting fra fotografiene dine som du ikke ønsker skal være der, alt fra personer til bygninger, trær og veier. Automatiske retusjeringsmuligheter har du også hatt tidligere, med verktøy som for eksempel Healing Brush, men den nye funksjonen er langt mer avansert.

Når du merker et område og trykker på DEL-tasten på tastaturet, dukker det opp en dialogboks som lar deg velge hvordan området skal slettes. Der kan du velge Content Aware, og i det du trykker tasten starter Photoshop med å analysere området rundt markeringen, for deretter å eliminere alle spor av det.

Videoen er ganske imponerende, sett av fire minutter og se den selv:


DinSide Data kommer med flere detaljer omkring CS5-pakken når den lanseres i april.

Les også: Her er et godt, gratisalternativ til Photoshop

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer