Altec Lansing ACS45

Navnet Altec Lansing har lange tradisjoner innen profesjonell lyd. Både kino, teater og PA-anlegg har vært områder hvor firmaet har vært en velkjent aktør. Men i dag produseres det bare høyttalere for multimedia og hjemmekino, og firmaet har alliert seg med mange amerikanske PC-fabrikanter som leverandør for pakkeløsninger.

Publisert

Dette systemet er et 3-veis system, med en solid og tung subbass i plast. Satellitthøyttalerene er ganske små, og har en slags vinklet fot som kan fjernes. Designet og utførelse har god kvalitet og strømforsyningen er integrert i subbassen.

Det er to minijack-innganger i subbassen. Du kan altså koble til både PC og en annen lydkilde. Hovedsatellitten kobles til med en multiplugg av typen mini-din, samme type kontakt som brukes til mus og tastatur på nyere PCer. Fra denne går det en minijack til den andre satellitten.

Det er en egen kontroll for subbassvolum på selve basskassen. Hovedvolumkontrollen befinner seg i form av pluss- og minus-knapper på den ene satelitten. Disse fungerer trinnvis, og gir hørbare knepp ved endring av volumet. Trykker du begge volumknappene samtidig fungerer de som en av og på-bryter.

Lytteintrykk

Systemet har et balansert lydbilde, uten påtagelige mangler. Det kan virke litt "sint" i den øvre mellomtonen, og det er ikke helt god overlapping i øvre bassområdet ned mot subbassen. Det er et visst hull-i-veggen-preg, lyden kommer helt klart direkte fra høyttalerene og spres ikke på en helt tilfredsstillende måte.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer