Altec Lansing ACS48

Navnet Altec Lansing har lange tradisjoner innen profesjonell lyd.Både kino, teater og PA-anlegg har vært områder hvor firmaet har vært en velkjent aktør. Men i dag produseres det bare høyttalere for multimedia og hjemmekino, og firmaet har alliert seg med mange amerikanske PC-fabrikanter som leverandør for pakkeløsninger.

Publisert

Dette systemet er et 3-veis system, med en meget solid og tung subbass i tre. Satellitthøyttalerene er middels store , og har en slags vinklet fot som kan fjernes. Designet og utførelse har god kvalitet og strømforsyningen er integrert i subbassen.

Det er to minijack-innganger i subbassen. Du kan altså koble til både PC og en annen lydkilde. Hovedsatellitten kobles til med en multiplugg av typen mini-din, samme type kontakt som brukes til mus og tastatur på nyere PCer. Fra denne går det en minijack til den andre satellitten.

Det er en egen kontroll for subbassvolum på selve basskassen. Hovedvolumkontrollen befinner seg i form av pluss- og minus-knapper på den ene satelitten. Disse fungerer trinnvis, og gir hørbare knepp ved endring av volumet. Trykker du begge volumknappene samtidig fungerer dette som en av/på-bryter.

Lytteintrykk

Systemet har et balansert lydbilde, men mangler litt luftighet. Det kan virke litt "sint" i øvre mellomtonen, og det er god overlapping i det øvre bassområdet og ned mot subbassen. Det er tendenser til hull-i-veggen-preg siden lyden kommer direkte fra høyttalerene og ikke spres på en helt tilfredsstillende måte.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer