Altetende kortlesere

Som vi har påpekt tidligere er standarder svært populære. Det åpner for nye produkter som løser problemene som oppstår i standardjungelen...

Publisert
Sist oppdatert

Kortlesere var tidligere både vanskelige å få tak i og til dels vriene å installere og bruke. Etter at USB ble modnet og ikke minst, at Windows XP ble lansert, har det dukket opp stadig flere kortlesere med nye finesser.

Enkelt og kompatibelt

eMagic – som er en produsent av periferiutstyr på Taiwan, og ikke har noe med det tyske nå Apple-eide firmaet emagic, som utvikler musikkprogramvare å gjøre – har to varianter av nærmest altetende kortlesere basert på USB.

Den ene modellen CR-6010 er ekstern, mens CR-6020 er i 3,5-tommers format og beregnet på montering i en brønn i PCen, for eksempel under diskettstasjonen.

Begge har støtte for følgende formater:

SmartMediaMultiMediaCArd/SecureDigital CardCompactFlash type I/II og IBM MicrodriveSony MemoryStick

Til sammen er dette seks formater, eller egentlig fire med varianter. Det kommer tydelig fram på fronten, som har fire spalter.

Installasjon og bruk

Kortleseren for intern montering kobles til to ledige USB-kontakter på hovedkortet. Disse er av pinne-typen, og du finner dem bare på moderne hovedkort med støtte for ekstra USB-kontakter.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer