AluWriter DVD+/-RW

ONE Tehnologies har ikke bare harddisker i lekre aluminiumskabinetter, de leverer også brennere av forskjellig slag. Vi har testet en DVD-brenner som takler det meste.

Publisert

Eksterne brennere er praktisk i flere sammenhenger, og AluWriter støtter tilkobling til det meste av aktuelle maskiner. Den har både FireWire og USB 2.0, og skulle det knipe er det også mulig å bruke en maskin med USB 1.x - selv om dette ikke er å anbafale med de raskere platene som leveres i dag. Materialet på disse er beregnet på å skrives med høy hastighet, og man får faktisk flere feil ved for lav brennehastighet.

AluWriter støtter også begge DVD-formatene, og er derfor en svært allsidig brenner.

Innmaten

Selve brenneren er en Nec ND 1300, som er en gjenganger også under forskjellige merker.

Konverteringen mellom FireWire og EIDE gjøres av en Oxford-brikke. Dette gjør at brenneren i praksis er akkurat like rask koblet til FireWire som når den sitter internt og kobles direkte til kontaktene på hovedkortet.

Forskjellene på våre målinger dreide seg om noen sekunder i den ene eller andre retning, og var hele tiden innenfor naturlige variasjoner for samme produkt ved gjentatte tester.

Derimot var oppførselen koblet til USB 2.0 mer varierende, spesielt på lesing av DVD. Her fikke vi langt større variasjon mellom hver testrunde enn med FireWire. Denne erfaringen føyer seg inn i rekken av tilsvarende med USB 2.0 og lagringsenheter, selv om USB 2.0 er raskere på papiret, er FireWire i de fleste tilffeler et hår bedre og dessuten jevnere i praksis.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer