Alvorlig sikkerhetsrisiko for hundre millioner PC-er

400 PC-modeller rammet av sårbarhet.

DELL: Sikkerhetsforskere har avdekket et alvorlig sikkerhetshull i 400 Dell-modeller. Foto: AP Photo/Jeff Chiu/NTB
DELL: Sikkerhetsforskere har avdekket et alvorlig sikkerhetshull i 400 Dell-modeller. Foto: AP Photo/Jeff Chiu/NTB Vis mer
Publisert

Sikkerhetsforskere ved SentinelLabs har oppdaget en sårbarhet i en driver til BIOS-en på PC-er fra amerikanske Dell. Rundt 400 Dell-modeller skal være rammet av sikkerhetshullet som berører over hundre millioner PC-er, skriver selskapet.

– Flere hundre millioner bedrifter og brukere er for øyeblikket sårbare, og hackere vil uten tvil velge dem som ikke tar forholdsregler, uttaler de.

Sårbarheten gjør at hackere kan ta kontroll over datamaskinen uten brukerens viten og hente ut data. Sikkerhetshullet stammer tilbake fra 2009, men ble først avdekket på slutten av 2020.

Dell har nå sendt ut en sikkerhetsoppdatering som tetter hull på berørte maskiner som tetter sårbarheten. På sine nettsider informerer PC-produsenten om hvilke modeller som er rammet og hvordan du kan laste ned og installere oppdateringen.

Ifølge SentinelLabs er det ingenting som tyder på at sårbarheten har vært velkjent i hackermiljøet og blitt utnyttet av mange hackere, men de oppfordrer brukere til å oppdatere så fort de har anledning.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer