Amazon Fire TV lansert

Går rett i strupen på Apple TV og Chromecast.

FINN FREM POPCORNET: Amazon har lansert en ny TV-boks som også kan styres med stemmen.
FINN FREM POPCORNET: Amazon har lansert en ny TV-boks som også kan styres med stemmen. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Amazon avduket i kveld sin nye TV-boks, Fire TV. Den lille boksen kobles til en TV, og via den medfølgende fjernkontrollen kan man bruke en rekke nettjenester for musikk og film, inkludert Netflix, Hulu, Pandora, ESPN, Vimeo og selvagt Amazons egen filmtjeneste, Amazon Prime.

Fire TV har dessuten støtte for spill, og ved lanseringen kan man for eksempel spille Minecraft og The Walking Dead. Til det trenger du en egen spillkontroll.

TEST: Google Chromecast

Søk med stemmen

I tillegg til å være utstyrt med knapper, har fjernkontrollen også innebygd mikrofon som selskapet selv skryter veldig av ved lanseringen. Det betyr at du kan holde en knapp inne og si navnet på en skuespiller, for så å få opp alle filmene du kan se der skuespilleren har en rolle.

Boksen har også en egen barnemodus, som gjør at foreldre kan begrense tilgangen for barna; både hva gjelder aldersmerking og hvor mye tid de får lov til å bruke hver dag.

Forutser hva du vil se

Selskapet har også laget en «ASAP»-funksjon (Advanced streaming and prediction), som på forhånd begynner å laste inn det de tror du kommer til å se.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer