Test av Amazon Echo Dot

Amazons minstemann har en haug av triks i ermet

Og selv om lydkvaliteten ikke er allverden, er det enkelt å forbedre den.

«ALEXA»: Amazons lille smarthøyttaler, Echo Dot, kan hjelpe til med det meste. Foto: Pål Joakim Pollen
«ALEXA»: Amazons lille smarthøyttaler, Echo Dot, kan hjelpe til med det meste. Foto: Pål Joakim Pollen Vis mer
Publisert

For noen uker tilbake fikk vi kloa i Googles minste smarthøyttaler; Google Home Mini, og konklusjonen var klar: Selv om den ikke er lansert offisielt her til lands, bød Google-høyttaleren på mye moro – også for oss nordmenn.

Men i dette produktsegmentet var det ikke Google som var først ute – det var Amazon, med deres Echo-høyttaler, som vi skrev om allerede i 2014. Den har senere kommet i flere varianter, og den foreløpig minste er Echo Dot; dagens testprodukt.

I land der disse enhetene er tilgjengelige, som USA og Storbritannia, koster de omtrent det samme – rundt en 500-lapp i norske kroner. I norske nettbutikker som importerer dem selv, må du som regel ut med et par hundrelapper ekstra.

En god grunn til at slike enheter ikke er lansert i Norge, er at de ikke forstår norsk, så både til Google og Amazon-høyttalerne er du altså nødt til å prate engelsk.

En stor hockeypuck

Dot er den minste Echo-enheten i sortimentet fra Amazon. I tillegg finnes den originale Echo-høyttaleren, en Echo Plus-variant som er større, samt nyhetene Echo Show og Echo Spot, som i tillegg har innebygde skjermer.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer